Play Video
Play Video

CEPAT! DAPATKAN #BICARABISNESMONDAY

Terus ke inbox anda setiap Isnin

SIAPA NAZRIL IDRUS

Nazril Idrus bekas anak didik Tony Fernandes dlm program Apprentice Asia. Setelah meninggalkan dunia korporat, dia meneruskan cita2 utk menjadi seorang usahawan. Pernah memenangi “Business of the Year” di bawah “ActionCoach” bila Sales Agency beliau mencecah jualan yg sgt tinggi selamat 3 tahun berturut-turut, dan Aset Under Management melebihi RM 100 million.   

Beliau kini adalah Managing Director Syarikat Precession Capital Berhad, sebuah Investment Company. 

Tapi sebenarnya tak bermula macam tu…Satu masa dulu,Nazril Idrus pernah kehilangan duit investment yg diberikan kpd “kawan”. Sampai skrg, tak de berjumpa dgn kawan tu. Lagi teruk, bila mula berbisnes, 4 kali dia fail, dan ada pulak kawan kata “kau tak patut buat benda ni”… Jadi, keinginan nak jadi usahawan terus terpendam.  Lebih2 lagi, sebagai anak kpd seorang former Bank GM yg memulakan bisnes & kemudian bankrap, beliau secara tak sedar merasai terperangkap & dibelenggu kegagalan. 

Satu hari, pada tahun 2004, setelah beberapa bulan resign dari kerjaya professional yg memberi gaji lumayan, beliau nekad utk..

Nazril Idrus bekas anak didik Tony Fernandes dlm program Apprentice Asia. Setelah meninggalkan dunia korporat, dia meneruskan cita2 utk menjadi seorang usahawan. Pernah memenangi “Business of the Year” di bawah “ActionCoach” bila Sales Agency beliau mencecah jualan yg sgt tinggi selamat 3 tahun berturut-turut, dan Aset Under Management melebihi RM 100 million.   

Beliau kini adalah Managing Director Syarikat Precession Capital Berhad, sebuah Investment Company. 

Tapi sebenarnya tak bermula macam tu…Satu masa dulu,Nazril Idrus pernah kehilangan..

NAZRIL IDRUS HAS BEEN FEATURED IN

X10 Workshop Untuk Founder & Business Owner

Tak kira lah kalau korang dah lama dlm bisnes atau baru nak mula, X-10 workshop akan bongkarkan satu persatu cara sebenar macamana orang bisnes betul2 kaya raya bila mereka guna teknik ini dalam bisnes sendiri!

Pernah tak terpikir, berbisnes ni kalau satu hari nanti macamana nak “pass” bisnes korang ke generasi keturunan? 

Ingat, kadang2 anak2 tak minat bisnes mak bapak diorang, jadi boleh ke wariskan “kolam wang” ke anak-cucu secara sah? Ye boleh… dan tak melanggar syariah… 

Semuanya terbongkar dlm X-10 workshop utk Founders & Business Owners.

X10 Workshop Untuk Business Investor

Macamana orang2 pelabur di alaf baru macam Mark Zuckerberg, Anthony Tan, Patrick Grove dan ramai lagi, boleh kaya raya pada usia muda? Yang pasti, memang ramai tak tau metodologi ini, hanya orang2 dari Khazanah, PUNB dan orang2 tertentu saje yg tahu menahu. 

Tapi sekarang, korang pun blh ketahui, dan yg lebih penting, boleh gunakan teknik ni… hanya jika korang salah seorang yg bertuah utk join network luar biasa ni…

Jadi Macamana nak dapat “shares” dari bisnes2 yg punyai potensi berkembang & kemungkinan besar akan ke papan IPO? 

Semuanya terbongkar dlm X-10 workshop utk Business Investor.

Money & You

Money & You ialah satu program unik, yg di cipta oleh seorang usahawan dari San Francisco, bila beliau menggunakan beberapa “Prinsip Universal” yg di cipta oleh cendikiawan abad 21, seperti Dr Buckminster Fuller (Inventor), Dr Edward Prigogine (Termodynamics), Sir Edward Deming (Quality Management), dengan hanya US$25,000, telah mentransformasi bisnes beliau hingga menjadi US$60juta dalam masa 3 tahun shj….

Serious? Ye serious…

39 tahun dah berlalu… kini Money & You buat pertama kalinya akan dibuat dlm versi Bahasa Malaysia 

Semuanya akan dibongkar dalam Workshop Money & You.

LEPAK LAH NGAN SAYA

Keluarga & my favourite quotes

Tips Bisnes & kisah2 inspirasi #BICARABISNES & #PETUAMALAMJUMAAT

Follow saya di Facebook untuk tahu perkembangan saya.

Mesej saya dengan segera 1-ON-1.

Profil bisnes saya. Precessesion mencari partners!

Special GR

ENTREPRENEUR SESSIONS

NOV 20

FOUNDERS BRUNCHCENTRE OF EXCELLENCE

NOV21

X10 PREMIERCENTRE OF EXCELLENCE

NOV21

TYCOON GATHERINGCENTRE OF EXCELLENCE

DEC7-9

CX0 PROGRAMCENTRE OF EXCELLENCE

GET IN TOUCH WITH ME

AKAN DATANG

APR 2515:00

SIFUFBADS & NASHFACEBOOK SIFUFBADS

APR 26-29

SIFUFBADS & NASHFACEBOOK SIFUFBADS

MAY02

SIFUFBADS & NASHFACEBOOK SIFUFBADS

MAY12

SIFUFBADS & NASHFACEBOOK SIFUFBADS

GET IN TOUCH WITH ME