WORKSHOP KEWANGAN LUARBIASA

X-10

XPAND – XPONENTIAL – XECUTE

How to Xpand Your Business, through Xponential Capital Growth with Proven Xecution Strategies

X-10

XPAND – XPONENTIAL – XECUTE

How to Xpand Your Business, through Xponential Capital Growth with Proven Xecution Strategies

APA DIA X-10?

Berdasarkan ilmu Bisnes & Kewangan yang terbukti, dan telah menghasilkan usahawan yang berjaya melebarkan Empayar Bisnes mereka dengan cepat, X-10 ialan workshop singkat (1 hari) bertujuan memberikan usahawan cetusan idea & bagaimana menjana modal untuk berkembang 10 kali lebih laju dari orang lain, dan akhirnya betul2 mengecapi “Financial Freedom”

APA YANG ANDA DAPAT?

Beberapa teknik yang bakal saya & team saya bongkarkan khas untuk anda, terutama sekali usahawan2 yang benar2 serious!

01.

Cara Expand bisnes tanpa guna modal sendiri, gunakan “OPM” Other People’s Money

02.

Membesarkan Tabung Modal mengikut Syariah, tak perlu risau sebab tak langgar apa2 undang2

03.

5 Kesilapan Utama dalam Bisnes yang buat Bisnes hancur atau tak dapat berkembang dan Cara2 Penyelesaiannya

04.

Bagaimana nak mulakan Bisnes secara betul, dan Bagaimana nak pastikan ada “Exit” atau “Penutupnya”, jadi bila bangun pagi, anda rasa memang sangat fokus dan teruja!

05.

Cara nak jadi kaya-raya sebagai Founder / Shareholder / Owner macam anak-cucu Walmart, H&M, mahupun Nazir Razak CIMB, tak kan anda tak nak?

06.

Bagaimana nak buat Tabung Dividen sebagai keuntungan berganda kepada Founder / Shareholder / Owner, buatkan semua orang “happy” tersenyum lebar

07.

7 Perkara yang Investor nak tahu sebelum diorang buat keputusan nak inject kat dalam bisnes ataupun tak.

Dan yang paling penting, jika anda usahawan yang serious…

Bagaimana nak buat atau strukturkan bisnes anda supaya boleh membantu golongan2 yang memerlukan pertolongan, sebab anda prihatin yang hidup ini sebenarnya sangat indah bila kita boleh bantu orang lain… 

PROGRAM NI UTK SIAPA?

Orang2 yang dah memang kaya-raya, ber-mandikan duit kat bilik tidur, memang dah tak perlu kerja dah sampai bila2?

Atau

Orang2 yang kata “lah.. benda2 “expand” ni tak perlu tahu lah… tunggu masa nanti baru kita pikir…”? 

Atau

Orang2 yang tak serious dengan bisnes mereka, buat bisnes hanya nak “testing” atau “main-main” jer

Jadi, program ni sebenarnya untuk anda jika anda:

Seorang yang berani, sanggup bekerja keras dan mahu kembangkan bisnes ke tahap yang lebih besar

Bertanggungjawab, memang sungguh2 nak “menambah nilai” kepada masyarakat & ekonomi negara

Sanggup meninggalkan ego, punyai sikap terbuka, ingin tahu, suka belajar, dan pasti akan mengaplikasikan ilmu yang sangat unik ini, demi utk diri, keluarga dan orang2 tersayang.  

Dah ada pengalaman dalam bidang bisnes, sekurang2nya 3 tahun atau dah ada Sales dari bisnes minimum RM500,000

Pernah buat banyak kesilapan tapi nak terus berjuang utk bisnes anda ataupun nak buat sesuatu pembaharuan dalam bisnes anda

Ingin menambah ilmu keusahawan, mungkin nak mula berniaga satu hari nanti, atau nak carik rakan kongsi yang “sama kepala”

Memang sangat2 ingin tahu, macamana nak “menilai” atau buat “financial valuation” utk bisnes anda (mana tau, ada orang offer nak beli bisnes anda)

Jadi, program ni sebenarnya untuk anda jika anda:

Seorang yang berani, sanggup bekerja keras dan mahu kembangkan bisnes ke tahap yang lebih besar

Bertanggungjawab, memang sungguh2 nak “menambah nilai” kepada masyarakat & ekonomi negara

Sanggup meninggalkan ego, punyai sikap terbuka, ingin tahu, suka belajar, dan pasti akan mengaplikasikan ilmu yang sangat unik ini, demi utk diri, keluarga dan orang2 tersayang.

Dah ada pengalaman dalam bidang bisnes, sekurang2nya 3 tahun atau dah ada Sales dari bisnes minimum RM500,000.

Pernah buat banyak kesilapan tapi nak terus berjuang utk bisnes anda ataupun nak buat sesuatu pembaharuan dalam bisnes anda.

Ingin menambah ilmu keusahawan, mungkin nak mula berniaga satu hari nanti, atau nak carik rakan kongsi yang “sama kepala”

Memang sangat2 ingin tahu, macamana nak “menilai” atau buat “financial valuation” utk bisnes anda (mana tau, ada orang offer nak beli bisnes anda)

Jadi, program ni sebenarnya untuk anda jika anda:

Seorang yang berani, sanggup bekerja keras dan mahu kembangkan bisnes ke tahap yang lebih besar

Bertanggungjawab, memang sungguh2 nak “menambah nilai” kepada masyarakat & ekonomi negara

Sanggup meninggalkan ego, punyai sikap terbuka, ingin tahu, suka belajar, dan pasti akan mengaplikasikan ilmu yang sangat unik ini, demi utk diri, keluarga dan orang2 tersayang.

Dah ada pengalaman dalam bidang bisnes, sekurang2nya 3 tahun atau dah ada Sales dari bisnes minimum RM500,000.

Pernah buat banyak kesilapan tapi nak terus berjuang utk bisnes anda ataupun nak buat sesuatu pembaharuan dalam bisnes anda.

Ingin menambah ilmu keusahawan, mungkin nak mula berniaga satu hari nanti, atau nak carik rakan kongsi yang “sama kepala”

Memang sangat2 ingin tahu, macamana nak “menilai” atau buat “financial valuation” utk bisnes anda (mana tau, ada orang offer nak beli bisnes anda)

TAPI TAK SEMUA ORANG BOLEH JOIN…

Sebab workshop ni memang sangat unik, dan saya & team saya perlu mengetahui setiap seorang yang akan hadir, jadi, kelas ni terhad kepada 30-40 orang sahaja setiap kali kita jalankan kelas… 

Lagipun, kami peri penumpuan penuh kepada setiap usahawan yang datang, sebab kami MENCARI siapa antara yang hadir yang kami rasa nak bantu sepenuhnya dalam bentuk MODAL dan juga NETWORK.  

Oleh tu, kelas ni tak akan di jalankan selalu.. hanya bila kami rasa “ready” sahaja… 

Jadi, jika anda betul2 serious, cepat2 memohon setiap kali kami buka kelas, sebab tempat memang sangat terhad

Kalau anda terlepas peluang ini, satu hari, anda mungkin rasa “struggle” terutama dalam “finance” atau tak boleh buat bisnes berkembang laju… kemungkinan besar juga akan habis duit atau ketirisan wang, terlepas peluang nak majukan atau lebarkan empayar bisnes… 

Sebab workshop ni memang sangat unik, dan saya & team saya perlu mengetahui setiap seorang yang akan hadir, jadi, kelas ni terhad kepada 30-40 orang sahaja setiap kali kita jalankan kelas… 

Lagipun, kami peri penumpuan penuh kepada setiap usahawan yang datang, sebab kami MENCARI siapa antara yang hadir yang kami rasa nak bantu sepenuhnya dalam bentuk MODAL dan juga NETWORK.  

Oleh tu, kelas ni tak akan di jalankan selalu.. hanya bila kami rasa “ready” sahaja… 

Jadi, jika anda betul2 serious, cepat2 memohon setiap kali kami buka kelas, sebab tempat memang sangat terhad

Ya! Saya dah ready..

Kalau anda terlepas peluang ini, satu hari, anda mungkin rasa “struggle” terutama dalam “finance” atau tak boleh buat bisnes berkembang laju… kemungkinan besar juga akan habis duit atau ketirisan wang, terlepas peluang nak majukan atau lebarkan empayar bisnes…  

Mugkin juga, satu hari, anda terima “offer” dari sesiapa, untuk beli bisnes (atau share) anda, tapi tak reti nak bagi “value” atau “under value” bisnes anda, memang pernah berlaku terutama kepada owner2 bisnes yg tengah maju. 

Dengan ilmu ini, anda dapat “save” duit dari “consultant2 kewangan” yang caj yuran “consulting” beratus-ratus ribu diluar sana. 

Dengan menghadirkan diri, anda boleh paham macamana boleh gandakan profit setiap tahun dan kurangkan kesilapan kewangan yang selalu berlaku pada bisnes yang tak paham “financial controls”

SIAPA DI SEBALIK TABIR?

Nash @Nazril Idrus

Managing Director, Precession Capital Berhad

Nazril “Nash” Idrus has always been a high achiever. At a tender age of 12, he was named child prodigy “Tokoh Kanak-Kanak Negeri Sembilan” at Hari Kanak-Kanak Sedunia 1986. He spent 5 years at Royal Military College (RMC) where he instilled the values of its alma matter, “Serve To Lead”.

Nash holds a B.Com Degree from the University of Melbourne. He joined KPMG Melbourne and qualified as a “C.A.” from the Institute of Chartered Accountants, Australia (ICAA).

He spent some years in corporate, at a number of large multinationals including Petronas, ExxonMObil UK, HSBC Investment Banking London, but his passion has always been in connecting with people and dreamt of being an entrepreneur.

However, he started and failed a number of businesses and worse, all aspects of his life quickly took a bad turn, until he attended life changing personal development seminars. He then created a multiple award-winning Sales Agency distributing financial products, winning Top Manager & Top Recruiter Awards along the way.

Nash was one of the top 12 contestants in a famous business Reality-TV based program “Apprentice Asia” hosted by Billionaire Tony Fernandes. He is a sponge of a learner and had worked with and studied under many multimillionaires and billionaires where he applied those strategies to the 3 businesses that he co-founded. One of which won 3-years back-to-back business awards with ActionCoach Business Coaching.

He is the Founder and Executive Director of Precession Capital Berhad, an Investment Holding Company focusing on Business Education & Incubation Industry.

He believes that EVERYONE is able to Lead, Coach and Inspire others, once they have the knowledge and tools to lead, and makes a commitment to actually making a real difference to the world. 

Nash lives with his beautiful award-winning actress wife and entrepreneur, Sazzy Falak and his 2 flowers, Imaan Lily and Tiara Rose.

Read more

Ashraf Sinclair

Director, Precession Capital Berhad; Partner, 500 Startup Indonesia; Entrepreneur. 

Ashraf has over 15 years experience in sales & marketing.  He attended Money & You at young age of 20 and he started applying the principles that he learnt, where he pursued his dreams to be a top actor in Malaysia & Indonesia and become an Entrepreneur at the same time.

An avid reader and a student of “mindset & personal transformation”, Ashraf has an uncanny ability to inspire people just by conversations.  Other than running 4 businesses in F&B and Fitness industry, he is also an business investor in companies such as TGIF, clothing and cosmetics businesses, as he is able to spot growth companies. and became an Indonesian Partner of 500 Startup, a Venture Capital Firm. Ashraf was awarded “Celebrity Entrepreneur of The Year 2017” by SME & Business Entrepreneurship Awards (SEBA)

Within Precession Capital, Ashraf is tasked and looks forward to coach and develop entrepreneurs starting with companies in Malaysia & Indonesia and all over South East Asia.

He always looks forward to spend his days with his wife, Indonesia’s award-winning singer and actress Bunga Citra Lestari and son Noah.  

Read more

Sui Ting Wong

Chief Financial Officer, Precession Capital Berhad

Prior to being the CFO of Precession Capital Berhad, Sui Ting is the COO and key founding members of Qinetics Solutions in year 2000. He was tasked with overseeing and managing the overall financial affairs and operations of Qinetics, playing an active role in corporate decisions, strategies . In 2011, Wong and key management founded the Forum Digital, Jackcow.com under Qinetics Group. The business was subsequently merged into Milkadeal.com, currently a prominent player in Online Cashback Discount business in Malaysia.

Wong holds a Bachelor of Business (Accounting) from Monash University, and is an Associate Member of Malaysia Institute of Accountancy (MIA, Chartered Accountant) and CPA Australia. Prior to joining Qinetics, he worked at KPMG and BDO Binder public accounting firm. Wong spent 6 years in auditing, taxation, accounting, due diligence reviews and Initial Public Offering exercises. 

To date, Wong has accumulated vast experience in mentoring and incubation and accelerate successful corporates and new start ups. Wong currently holds directorship of Precession Capital Berhad, MOC Capital Berhad, JPMS Berhad and 5 other Berhad companies, focusing on guiding all of them in maximising the capital structure of all companies, as well as guiding them on their IPO path.

Read more

Jimmy PHOON

Director, Precession Capital Berhad; Founder, PropLeague; Founder, JPMS Berhad.

Jimmy has 17-years of sales and marketing experience in real estate agency business. He co-founded PropLeague Realty which has 4 branches and 200 agents. He lives, breathes and sleep real estate. He is much sought after in both land and real estate deals. His forte and passion is in Real Estate Investment Trust, having carved out a space in the rapidly growing sector.

Humour abound, Jimmy loves collaboration. He lives his motto: “Collaboration and Cooperation”. With MOC formula , He Chosen to Be 100 companies share holders by Being 100 companies stakeholders ..Creating Value in their path of IPO .. He founded JPMS Berhad as an investment holding company in 2016. 

Jimmy is a Director of MOC Capital Berhad since 2015 and played an active role in overseeing its portfolio. He is married to Joey Tan and is blessed with two lovely daughters.

Read more

Dr. Jeh Shyan WONG

Board of Advisor, Precession Capital Berhad. “Mentor extra-ordinare”

Jimmy has 17-years of sales and marketing experience in real estate agency business. He co-founded PropLeague Realty which has 4 branches and 200 agents. He lives, breathes and sleep real estate. He is much sought after in both land and real estate deals. His forte and passion is in Real Estate Investment Trust, having carved out a space in the rapidly growing sector.

Humour abound, Jimmy loves collaboration. He lives his motto: “Collaboration and Cooperation”. With MOC formula , He Chosen to Be 100 companies share holders by Being 100 companies stakeholders ..Creating Value in their path of IPO .. He founded JPMS Berhad as an investment holding company in 2016. 

Jimmy is a Director of MOC Capital Berhad since 2015 and played an active role in overseeing its portfolio. He is married to Joey Tan and is blessed with two lovely daughters.

Read more

TESTIMONI

Sebelum ni, bisnes saya kurang berstruktur dan kilang saya buat barangan hanya utk pasaran negara saje, tapi lepas ni saya nampak satu sistem, yang macamana saya impikan, utk saya kembangkan bisnes saya ke peringkat antarabangsa.  Yg lagi best, saya data tahú bagaimana nak jadikan bisnes ni sbg satu legacy “kolam Wang” utk anak-pinak keturunan saya… 

FAKRUL ANWAR

Founder & Pemilik Kilang HA1 Holdings Sdn Bhd 

Selama ni saya berniaga, saya hanya tahú utk buat duit aje. Tapi saya tak tau TUJUAN & END GAME saya.  Skrng saya nampak apa tujuan UTAMA saya buat bisnes – Apa EXIT PLAN saya. Dan macamana nak MENILAIKAN (Valuation) bisnes saya. Skrang saya dah mula fikirkan strategi & game yg saya nak “main”

MOHD FIKRI YUSOF

Co-Founder HIJABS BY HANAMI Sdn Bhd

TEKAN LINK BAWAH UNTUK DAFTAR SEGERA

Atau Whatsapp ke talian +60193898889 untuk sebarang pertanyaan

© Copyright 2018 Nazril Idrus. All Rights Reserved

Scroll to Top